söndag 8 juni 2014

Det hundrade inlägget - #100Det här är inte slutet. Det är början. Vår ambition med bloggen har varit att forma ett forum för oss att förmedla våra tankar och idéer. För hundra dagar sedan bestämde vi oss för att delta i bloggutmaningen #blogg100. 100 blogginlägg på hundra dagar. Vi lyckades.

Det blev det som en kickstart för att få fart på bloggandet. Men från och med nu kommer bloggen inte att uppdateras dagligen. Vår förhoppning är att antalet ska ligga på mellan ett och tre inlägg i veckan. Vi får pröva oss fram.

Vi har tillsammans både bred och djup erfarenhet av barn och barnkultur, vilken vi har tillskansat oss genom arbetslivet, genom studier, i vår roll som föräldrar, samt genom ett genuint intresse. Att den här bloggen behövs är självklart för oss. Det finns inga andra bloggar som behandlar barnkulturen på samma vis som denna. Det finns många bra bloggar som har sin utgångspunkt i föräldraskap, skola, fritids, förskola och forskning  och så vidare (se bara blogglistan här till höger!) Vår tanke är att skriva våra inlägg utifrån många olika perspektiv. Detta är möjligt då vi har kunskaper och många års erfarenheter.

Kanske kommer bloggen kunna vara en del i ett större projekt med flera kanaler så småningom? Om det blir verklighet och hur det i så fall kommer att se ut? Det vet vi inte. Att säga något om det vore att gå händelserna i förväg.

Vi vill bidra till bättre kunskaper och förståelse för barn och för barns egen kultur. Vi vill utmana och prova idéer. Ibland tillåter vi oss att göra smått filosofiska utflykter. Vi strävar efter att ha en kritisk blick i bloggen, men försöker ändå vara sympatiska gentemot barnens egna perspektiv Det finns mängder av föreställningar om barn och barndom som många tar för givna. Vi vill vara där och "peta" lite, för att vidga perspektiven. Kanske är det ibland nödvändigt att säga det uppenbara. Men förhoppningsvis säger vi ibland något som kan få dig att tänka i nya banor.

Vi hoppas att du vill fortsätta att läsa vår blogg och sprida bättre kunskap om barnkulturen tillsammans med oss. Tack för att du läser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar